Wat is reiki

/Wat is reiki
­

Rei (licht) Ki (levensenergie) is van origine afkomstig uit Japan en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Sinds de 19e eeuw worden behandelingen gegeven van mens-tot-mens door middel van handopleggingen. De handen van de Reiki behandelaar zijn daarmee het gereedschap en essentieel om de cliënt de rust en energie te kunnen overbrengen. Als het ware worden energie en rust doorgestuurd. De behandeling voorziet de ontvanger van energie die je nodig hebt, in lichaam en geest, op allerlei niveaus om gezond te blijven. Eventuele blokkades worden door Reiki losgemaakt en opgeruimd. De kracht van Reiki zit in de eenvoud.

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit in de praktijk? De Reiki behandelaar fungeert als tussenpersoon voor het doorgeven van de energie en rust. Gedurende 45 minuten ligt de cliënt op een behandeltafel en ondergaat de behandeling met de ogen dicht, van top tot teen. Ook is het mogelijk om de behandeling te ontvangen op een stoel. Door Reiki wordt het zelfbewustzijn vergroot en ontwikkeling en groei in gang gezet. Reiki heeft hiermee een harmoniserende uitwerking op alle energievelden in het lichaam.

Na een klein uurtje zal de cliënt ervaren wat Reiki met je doet. Lichaam en geest zijn ‘opgeruimd’ en is plaats gemaakt voor rust, ruimte, kracht en energie! De behandeling helpt bij het verwerken van psychische en lichamelijke klachten. Wanneer je last van stress of vermoeidheid hebt en moeite met ontspannen, dan is de kans groot dat de energie uit balans is. Door een Reiki behandeling komt alles weer in balans en zal het helpen bij het verlagen van stress en versterken van het immuunsysteem.

Het advies is om, bij behoefte aan een vervolg, iedere drie weken een Reiki behandeling in te plannen. Zo zal Reiki een vast patroon en onderdeel van je leven worden en zorg je voor een continue stroom van de noodzakelijke energie! Graag tot snel bij mij in de praktijk.